събота, 26 септември 2020

Сценарии за Европа: българският дебат

08.03.17 | Акценти

Европейският институт и ИЦ „Европа Директно”-София, с подкрепата на Представителството на ЕК в България организират публична дискусия „Сценарии за Европа: българският дебат”. Дискусията ще се проведе на 9 март 2017г., от 15ч., в Дома на Европа (ул. „Г.С.Раковски” 124).

На 1 март 2017г. ЕК представи Бяла книга за бъдещето на Европа: възможности за единство на ЕС от 27 държави. В бялата книга са представени 5 сценария, които предлагат поглед към потенциалното състояние на Съюза до 2025 г., в зависимост от избора, който Европа ще направи.

За нас е от особена важност България да излезе от ролята на пасивен наблюдател, да се включи активно в дебата за бъдещето на ЕС и затова поставяме началото на този важен разговор.

В събитието ще се включат ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев, проф. Георги Димитров, катедра „Европеистика” на СУ, доц. д-р Антоний Гълъбов, Лаборатории за публични политики към НБУ, Владимир Шопов, политолог. Участие в дискусията ще вземат и експерти, представители на публичната администрация, европейските институции и академичната общност.