понеделник, 6 юли 2020

Съдържание

Предстои откриването на Europe Direct център в Долна Митрополия

01.04.08 | Новини

Европейският информационен център от мрежата Europe Direct в Долна Митрополия ще бъде официално открит на 4 април (петък) от 11.30 часа.

Той е филиал на Софийския Europe Direct център и функционира благодарение на Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики, Община Долна Митрополия, Портал ЕВРОПА и Читалище "Славянска беседа".

Сред официалните гости на откриването ще бъдат кметът на община Долна Митрополия Александър Печеняков, съветникът по комуникация и информация в Представителството на ЕК в София Ингрид Шикова, както и директорът на Европейския институт Юлиана Николова.

Центърът Europe Direct в Долна Митрополия предлага специализирани информационни услуги за гражданите и бизнеса, за техните права и задължения в ЕС, за възможностите, които се предоставят вследствие на членството на България в ЕС.

Информационният център работи от 9 до 17 часа през делничните дни. Негов ръководител е г-жа Таня Маринчева. Освен лично, консултации могат да се получат по телефона – на номер 06552-2352; по електронната поща – на имейл dm_business@europe.bg; както и посредством специализираната интернет-страница: http://direct.europe.bg.

В България мрежата Europe Direct започва да се изгражда от тази година с подкрепата на Европейската комисия. Информационните Europe Direct центрове са призвани да осигуряват лесен достъп до информация и съвети по политиките на ЕС, както и да стимулират местния и регионален дебат за ЕС. Чрез тези центрове се разпространява информация на местно и регионално ниво от институциите на ЕС.

ЗА КОНТАКТИ:

Долна Митрополия
ул. “Цоньо Матев” №1,
Народно читалище “Просвета”
Тел./Факс: +359 6552 2352
Е-поща:dm_business@europe.bg

София
ул. “Г.С. Раковски” №96
Тел./Факс: +359 2 470 98 18
Е-поща: direct@europe.bg