понеделник, 6 юли 2020

Професионална реализация в Европа?

09.06.08 | Новини

На 13 юни /петък/, от 10.30 ч. в Заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе дебат на тема "Професионална реализация в Европа?", организиран от Европейски институт и Дарик радио.

Събитието ще бъде по една от най-актуалните теми, свързани с възможностите за професионална реализация на младите хора във втория по големина град в България и ще се проведе със съдействието и участието на кмета Славчо Атанасов.

В дискусията ще участват млади хора и представители на различни институции и неправителствени организации, ангажирани с проблема. На техните въпроси ще отговарят евродепутатите Илияна Йотова и Биляна Раева. Специално видео обръщение ще направи Мария Капон, независим народен представител. Поканени са и представители на Агенцията по заетостта, които ще представят актуална информация за търсенето и предлагането на работна ръка в ЕС.

Модератор на дебата ще бъде директорът на Европейския институт Юлиана Николова.

Очаква се всички участници да предложат своите идеи за решение на проблема, който ще поставят, както и да коментират дали решението има отношение към ЕС и дали фактът, че сме страна членка помага за разрешаването му.

След събитието е насрочен брифинг за журналисти.