Европейски институт

Предстоящ дебат в Белград

14.04.11 | Новини

На 18 и 19 април 2011 г. в Белград ще се проведат информационна сесия и публичен дебат в рамките на проекта „Дебатът за европейското бъдеще на Сърбия - гласът на гражданското общество в процеса на вземане на решения". Проектът се изпълнява от Европейския институт в партньорство с Института за международна политика и икономика - Белград, по програма „Укрепване на диалога между организациите на гражданското общество в Сърбия и ЕС", финансирана от ЕС.

Информационната сесия за граждани ще се проведе на 18 април, понеделник, от 10:00 ч. на пл. «Никола Пашич» в Белград. Публичният дебат е на 19 април, вторник, от 10:30 ч. в сградата на Института за международна политика и икономика, 2 ет., ул. «Македонска» № 25. Темата е «Преговорният процес за членство на Сърбия в ЕС», като акцент ще се постави върху правосъдната реформа и върху опита на България в отминалия процес на преговори.

И двете събития представляват заключение на серия от подобни информационни сесии и публични дебати, проведени в различни райони на страната в периода февруари - април 2011 г. (Враня, Нови сад, Нови пазар, Чачак и Зренянин).

Ще се представят обобщени резултати и впечатления от регионалните дебати и техните теми.

Програмата на публичния дебат и поканените лектори можете да намерите ТУК