Пакт за миграцията и убежището

В сряда, 23 септември, Европейската комисия представи своя нов документ озаглавен „Пакт за миграцията и убежището“. Говорейки в конкретен контекст след пожара в лагера за бежанци Мория, на гръцкия остров Лесбос, комисарите Маргаритис Шинас и Илва Йохансон представиха основните линии и идеи в документа, които трябва да реформират европейската миграционна политика и особено оспорваните моменти в Регламента от Дъблин. Това е изключително важен въпрос за Урсула фон дер Лайен, която го постави като приоритет по време на речта си за състоянието на Съюза, въпреки провала на своя предшественик по този въпрос.

Тази новина е публикувана в рамките на изпълнението на проект „По-ефективен процес на връщане чрез сътрудничество с други държави съгласно плана на ЕС“ по договор с номер 812108-78/10.12.2019 г., финансиран по Фонд „Убежище, миграция и интеграция”

Фонд "Убежище, миграция и интеграция"

Още новини

Необходимостта от „Гражданско образование“

Във връзка с изпълнението на проект „КЛАС“, изпълняван с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП, споделяме материал във връзка с предмета „Гражданско образование“ от БНР.

Skip to content