Нова организация в помощ на мигрантите

Европейският институт изпълнява проект „Толерантно общество – основа за интеграция на граждани на трети държави“, в продължение на вече приключилия проект „Толерантно общество за интеграция на лицата, търсещи или получили международна закрила“. Във връзка с него, публикуваме вдъхновяващата история на Силсила Махбуб, която създава Бежанския консултативен съвет – нова организация в помощ на мигрантите.

Силсила Махбуб e афганистанка, която живее от 8 години в столицата. На 20 години напуска Афганистан. Завършила е инженерство, а е работила като водеща в електронните медии в Афганистан. В България учи и икономика в Нов български университет.

„Афганистан остава завинаги в сърцето ми, там съм израснала. Надявам се да има ден, в който да се върна в родината си и да живеем по начина, по който сме свикнали. Мечтая страната ми да се върне към предишното си минало. Тогава, когато нямаше хиджаб и неравнопоставеност между мъжа и жената, както сега го наложиха талибаните. А България е моята втора родина. Тук се чувствам добре“, споделя Махбуб пред БНР.

Още по темата може да откриете ТУК

Тази новина е публикувана в рамките на изпълнението на проект „Толерантно общество – основа за интеграция на граждани на трети държави“ по договор с номер 812108-64/09.10.2020, финансиран по Фонд „Убежище, миграция и интеграция”

Фонд "Убежище, миграция и интеграция"

Още новини

Skip to content