„Еврото е полезно за България, защото…“ – кампания на ЕИ и Катедра „Европеистика“ в СУ

Най-малко двайсет са проверените и достоверни отговори на въпроса „Защо въвеждането на единната европейска валута е полезно за България?“. Идентифицирани от съвместен експертен екип и синтезирани в графики, тези двайсет безспорни факти поставят началото на пилотна информационно-комуникационна инициатива, която Фондация „Европейски институт“ (ЕИ) започва съвместно с Катедра „Европеистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с подкрепата на информационните центрове „Европа Директно“ в Русе, Варна и Дупница.

Темата за еврото става все по-актуална, а противниците на неговото въвеждане започнаха систематично да разпространяват внушения, с които да подкопаят общественото доверие в единната европейска валута. ЕИ и Катедра „Европеистика“ обединиха усилия, за да се чуят, осмислят и разберат аргументите „за“.

Кампанията с хаштаг #ProEuroFacts цели да разясни на обществеността ползите от въвеждането на еврото чрез предоставяне на проверена информация и доказани факти. „Стремежът ни е да подготвим и представим набор от реални факти, така че широката общественост да се влияе по-малко от внушения, неверни твърдения и манипулации“, коментира Любов Панайотова, директор на ЕИ и инициатор на кампанията.

„Тук представяме двайсетте най-важни продължения на изречението „Еврото е полезно за България, защото…“ и – съвместно с колегите от ЕИ – ще ги разпространяваме активно в социалните мрежи с хаштаг #ProEuroFacts и ще ангажираме различни аудитории в разговора за преките и реални ползи от въвеждането му“, обясни д-р Борислав Мавров – програмен директор на ЕИ и член на екипа на инициативата.

ЕИ и Катедра „Европеистика“ призовават всички приятели, последователи и съмишленици да споделят #ProEuroFacts графиките сред своите контакти. Нека доказаните факти се чуват по-силно от манипулативните внушения… и следвайте хаштага за ново интересно съдържание!

Още новини

Нов пакт за миграцията и убежището

Във връзка с изпълнението на проект „По-ефективен процес на връщане чрез сътрудничество с други държави съгласно плана на ЕС“ по…

Как живеят мигрантите в България?

На 20-ти юни, Световният ден на бежанците, българсака медия представи кратък филм за живота на мигрантите в България – как живеят, как се интегрират и какво им липсва. Какви са проблемите им, има ли все още ясно изразена ксенофобия и какви са алтернативите за развитие пред тях?

Skip to content